Srđan Rajčević posjetio SC “Nikola Tesla”: Završena sanacija paviljona jedan

Srna
Srđan Rajčević posjetio SC “Nikola Tesla”: Završena sanacija paviljona jedan

Banjaluka - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što je u predviđenom roku okončana sanacija paviljona jedan Studentskog centra (SC) “Nikola Tesla” u Banjaluci.

On je juče nakon posjete ovom paviljonu rekao da je to sada moderan i saniran objekat te da je spreman da u punom kapacitetu dočeka studente.

- Ovo je dokaz koliko se ministarstvo usmjerava ka podizanju studentskog standarda. U ovu svrhu su ove godine predviđena značajna sredstva u budžetu - rekao je Rajčević i dodao da će u narednom periodu fokus biti na aktivnostima u vezi s izgradnjom studentskog centra u Lukavici.

Direktor SC “Nikola Tesla” Dragoslav Topić rekao je da su završeni tehnički radovi na paviljonu jedan i da je gradu Banjaluka upućen zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole te da se početkom februara očekuje da bude sve spremno za smještaj 350 studenata. Dodao je da će cijena smještaja ostati ista kao i prije rekonstrukcije. Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nemanja Babić najavio je da će sljedeći cilj biti rekonstrukcija trećeg paviljona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana