Snijeg i kiša u prvoj sedmici proljeća

klix.ba
Snijeg i kiša u prvoj sedmici proljeća

Sarajevo - Zimske temperature nakratko se vraćaju ove sedmice koja je ujedno i prva sedmica ovogodišnjeg proljeća. Temperatura će biti oko nule, dok će hladnoću pratiti i padavine u vidu kiše i snijega.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom, dok u nizinama može padati i kiša, uglavnom prije podne. Najviša dnevna temperatura vazduha će biti uglavnom između 0 i 6. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka će biti između 7 i 13 stepeni.


Već u narednim danima bit će još hladnije sa dodatnim svakodnevnim padavinama u vidu kiše i snijega.

U utorak će najniža temperatura biti minus dva, dok će najviša biti u Hercegovini - oko 6 stepeni. Dnevna temperatura kretaće se od 1 do 3 stepena u većem dijelu zemlje, dok će u Hercegovini rasti do 10 stepeni. Preovladavaće oblačno vrijeme s kišom i snijegom.

U srijedu ujutro, prvog dana proljeća, temperatura će se kretati od minus 3 do pet, a dnevna oko nule s drugačijim uslovima u Hercegovini gdje će ona rasti i do 9 stepeni. U četvrtak će biti još hladnije s jutarnjom temperaturom od minus 5 do 1 stepen, a tokom poslijepodneva od minus 1 do 4 stepena. U oba dana očekuju se dodatne padavine u vidu kiše i snijega u višim predjelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana