Школују кадрове за безбједносне изазове

Д. С.
Школују кадрове за безбједносне изазове

Бањалука - Већи број студената и отварање мастер студија само су дио планова руководства Факултета безбједносних наука у Бањалуци, који је јуче прославио прву годишњицу успјешног рада.

Декан ове најмлађе организационе јединице Универзитета у Бањалуци Предраг Ћеранић истиче да ова образовна установа има око 200 студената, не рачунајући апсолвенте.

- И ове године расписаћемо конкурс за пријем најмање 100 студената. Планирамо и отварање мастер студија "Управљање ризиком у природним катастрофама", за који очекујемо велико интересовање - нагласио је Ћеранић.

Он је казао да влада велико интересовање средњошколаца за упис на овај факултет.

- То најбоље потврђује чињеница да су се прошле године на једно мјесто јавила по три кандидата, због чега смо, уз одобрење надлежних, на крају уписали двоструко више студената него што првобитно планирано - казао је Ћеранић.

Премијерка РС Жељка Цвијановић рекла је да Српска има факултете који проучавају све безбједносне ризике и на том плану разумију процесе у региону, окружењу и глобално.

- Сви заједно смо донијели добру одлуку када смо одлучили да трансформишемо Високу школу унутрашњих послова у Факултет безбједносних наука - оцијенила је Цвијановићева.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач истакао је да су кадрови које одшколује Факултет безбједносних наука потребни МУП-у Српске.

- Сви који заврше овај факултет допринијеће већој безбједности у Српској - рекао је Лукач.

На свечаној академији додијељене су дипломе свршеним студентима факултета, као и повеље и плакете заслужним личностима за рад ове високошколске установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана