“Ruski san” ostavlja bez daha

Milijana Latinović
“Ruski san” ostavlja bez daha

Banjaluka - Vožnja dva motocikla u željeznoj kugli prečnika dva metra bila je vrhunac ovogodišnjeg bajk šoua u Rusiji na kome se okupilo više od 350.000 posjetilaca iz cijelog svijeta, među kojima i zaljubljenici u dvotočkaše iz Republike Srpske.

Tradicionalna manifestacija, koju svake godine organizuje poznati ruski Moto-klub “Noćni vukovi”, održana je 17. i 18. avgusta na planini Gasfort u Sevastopolju pod nazivom “Ruski san”.

Potpredsjednik “Noćnih vukova” iz Srpske Goran Tadić, koji je na najvećem skupu bajkera učestvovao četvrti put, ne krije oduševljenje ovim veličanstvenim događajem.

- Utisci se još nisu slegli, sve je bilo tako nestvarno. Čini mi se da je manifestacija “Ruski san” ove godine okupila najviše posjetilaca do sada, a akrobacije motorista nikoga nisu ostavile ravnodušnim - rekao je Tadić.

Ističe da mu je posebna čast bio ponovni susret sa vođom “Noćnih vukova” Aleksandrom Zaldastanovim Hirurgom, koji je mjesecima smišljao šou na kojem je predstavljena uloga Rusije u odbrani čovječanstva od zla koje dolazi sa Zapada.

- Na ovogodišnjem bajk šouu nije nam se, nažalost, pridružio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, koji je takođe član ovog najmoćnijeg moto-kluba na svijetu. Iako je sve bilo spremno za njegov dolazak u Sevastopolj i defile na kojem je učestvovalo više od 2.000 motorista, u posljednjem trenutku njegov dolazak je odgođen zbog sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel - rekao je Tadić.

Sa ovim zaljubljenikom u motore, rodom iz Brčkog, na najpoznatijem okupljanju bajkera učestvovali su i predsjednik “Noćnih vukova” iz Srpske Slobodan Tošić i sekretar kluba Dejan Đurković.

“Noćni vukovi” osnovani su 1989. godine, a danas je to najmasovniji moto-klub na svijetu koji broji više od 5.000 članova i ima svoje ogranke i u Srpskoj i Srbiji. Članovi ovog najmoćnijeg moto-kluba poznati su kao velike patriote, koje motore ne voze samo iz ljubavi prema dvotočkašima, već i prema otadžbini.

Muzičke zvijezde

Goran Tadić ističe da na najpoznatijem bajk šouu na svijetu svake godine nastupaju i najpoznatiji ruski muzičari, a ove godine prisutni su uživali u melodijama srpske muzičke zvijezde Jelene Tomašević.

- Svi su uživali u njenim hitovima, a ni ona ni njen suprug Ivan Bosiljčić nisu krili oduševljenje “Noćnim vukovima” - rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana