Riješiti stambena pitanja starješina Vojske RS

nezavisne.com
Riješiti stambena pitanja starješina Vojske RS

Banjaluka - Predstavnici Organizacije starješina Vojske RS (OSTAV RS) istakli su danas na konferenciji za novinare u Banjaluci da je neophodno riješiti stambena pitanja starješina Vojske RS.

Milovan Milutinović, predsjednik OSTAV RS, rekao je da je u stvaranju Republike Srpske aktivno učestvovalo 22.000 starješina, te da je njihov položaj u društvu sada potpuno zanemaren.

“Starješine su zajedno sa borcima u ratu bile osnovni subjekti odbrane i stvaranja RS, a sada više od 80 starješina nema riješeno stambeno pitanje”, rekao je Milutinović.

Dodao je da su svoj problem predočili Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS, koji su njihove molbe za najugroženije starješine odbacili uz obrazloženje da za njih nema osnova ni mogućnosti da se oni stambeno zbrinu.

“Formirali smo tim starješina koji će Vladi RS, nadležnom ministarstvu kao i Ministarstvu odbrane Srbije dostaviti podatke i želimo da se ovo pitanje stavi u proceduru”, rekao je Milutinović.

Slobodan Župljanin, potpredsjednik ove organizacije, govorio je o pitanju spornog dokumenta o Srebrenici iz 2004. godine, te kazao da je jedno od najvažnijih pitanja za budućnost BiH utvrđivanje nepristrasne istine o prošlom ratu u BiH.

“Nema budućnosti BiH dok se na potpuno nepristrasan, istorijski tačan način ne utvrdi istina o proteklim događajima u ratu”, rekao je Župljanin.

Miko Škorić, član Predsjedništva OSTAV RS, osvrnuo se na migrantsku krizu sa kojom se trenutno suočava BiH, te dodao da OSTAV RS podržava sve aktivnosti entitetske vlasti o tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana