Riješeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju mosta na Savi

Srna
Riješeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju mosta na Savi

Banjaluka - Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ Bosiljka Predragović izjavila je Srni da je Uprava izvršila eksproprijaciju nepokretnosti i riješila ostale imovinsko-pravne odnose neophodne za gradnju mosta na Savi, na dionici auto-puta E 661 Gradiška-hrvatska granica.

"RUGIPP je poslove iz svoje nadležnosti obavio na osnovu odluke Vlade Republike Srpske iz 2013. godine, kojom je utvrđeno da je gradnja mosta na Savi u Gradišci od opšteg interesa, te zahtjeva Pravobranilaštva Srpske", rekla je Predragovićeva.


Ona je precizirala su predmetne nepokretnosti upisane kao svojina Republike Srpske, što znači da gradnja mosta, kada se za to steknu i ostali uslovi, može nesmetano početi.

"Napominjemo da je u skladu sa svojim nadležnostima RUGIPP riješio i imovinsko-pravne odnose kao jednog od uslova za izgradnju novog graničnog pralaza u Gradišci", dodala je Predragovićeva.

Predstavnici Republike Srpske, BiH i Evropske investicione banke potpisali su 13. marta u Banjaluci sporazum o investicionom grantu za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci od 6,8 miliona evra.

Tender za igradnju mosta trebalo bi da bude raspisan do kraja avgusta, a do tada bi Hrvatska trebala da izda građevinsku dozvolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana