Rektoru Univerziteta Tjenđin plaketa Svetog Stefana

Srna
Rektoru Univerziteta Tjenđin plaketa Svetog Stefana

Banjaluka - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić uručili su rektoru Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina Liu Sin Plaketu Svetog Stefana, u znak zahvalnosti predsjednika Srpske Milorada Dodika za doprinos te obrazovne institucije u otvaranju Konfucijevog instituta u Banjaluci.

"Otvaranje tog instituta je veoma važno za banjalučki Univerzitet i Republiku Srpsku, što je samo još jedan način unapređenja odnosa sa Kinom. Studenti i profesori već sad mogu besplatno da pohađaju kurseve kineskog jezika, a najboljim polaznicima biće omogućene posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje", istakao je Klokić.


Klokić i Šeranić su, u okviru višednevne posjete Kini, sa rektorom Liu razgovarali o saradnji sa banjalučkim Univerzitetom u oblasti unapređenja studijskih programa, razmjeni studenata i profesora i istraživačkih projekata, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Šeranić je sa predstavnicima Univerziteta u Tjenđinu razgovarao o razvoju naučnoistraživačke infrastrukture i mogućim bilateralnim istraživačkim projektima.

Sastanku, koji je organizovan u saradnji sa Konfucijevim institutom u Banjaluci, priustvovali su i savjetnik predsjednika Republike Srpske Nina Sajić i profesor sa banjalučkog Univerziteta Saša Petković.

Delegacija iz Republike Srpske posjetiće i Specijalnu ekonomsku zonu Tjenđina "TEDA", a tu posjetu organizovala je Ambasada Kine u BiH u saradnji sa Ministarstvom privrede Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana