Ректору Универзитета Тјенђин плакета Светог Стефана

Срна
Ректору Универзитета Тјенђин плакета Светог Стефана

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и министар науке и технологије Ален Шеранић уручили су ректору Универзитета технологије и образовања из Тјенђина Лиу Син Плакету Светог Стефана, у знак захвалности предсједника Српске Милорада Додика за допринос те образовне институције у отварању Конфуцијевог института у Бањалуци.

"Отварање тог института је веома важно за бањалучки Универзитет и Републику Српску, што је само још један начин унапређења односа са Кином. Студенти и професори већ сад могу бесплатно да похађају курсеве кинеског језика, а најбољим полазницима биће омогућене посјете Кини, гдје ће имати прилику за усавршавање", истакао је Клокић.


Клокић и Шеранић су, у оквиру вишедневне посјете Кини, са ректором Лиу разговарали о сарадњи са бањалучким Универзитетом у области унапређења студијских програма, размјени студената и професора и истраживачких пројеката, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

Шеранић је са представницима Универзитета у Тјенђину разговарао о развоју научноистраживачке инфраструктуре и могућим билатералним истраживачким пројектима.

Састанку, који је организован у сарадњи са Конфуцијевим институтом у Бањалуци, приуствовали су и савјетник предсједника Републике Српске Нина Сајић и професор са бањалучког Универзитета Саша Петковић.

Делегација из Републике Српске посјетиће и Специјалну економску зону Тјенђина "ТЕДА", а ту посјету организовала је Амбасада Кине у БиХ у сарадњи са Министарством привреде Кине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана