Redovi na šalterima pred sezonu odmora

M. L.
Redovi na šalterima pred sezonu odmora

Banjaluka - U namjeri da predaju zahtjev za pasoš, ličnu kartu ili vozačku dozvolu mnogi stanovnici su proteklih dana u Banjaluci satima čekali pred šalterima za izdavanje ličnih dokumenata.

Banjalučanka Marija P. kazala je da je na šalteru na kojem se predaju zahtjevi za pasoše red iz dana u dan sve duži.

- Dva dana zaredom sam išla da predam zahtjev za pasoš. Izgubila sam vrijeme satima čekajući u redu - kazala je ona.

U Policijskoj upravi Banjaluka ističu da su ove sedmice  evidentirani pojedini zastoji u radu prouzrokovani povremenim nefunkcionisanjem sistema koji je u nadležnosti Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDEEA).

Dodali su da je znatno povećan broj zahtjeva za izdavanje uvjerenja o prebivalištu, te da broj zahtjeva za lična dokumenta nije povećan.

- Dnevno u prosjeku bude podneseno 180 zahtjeva za izdavanje putnih isprava - naveli su u PU Banjaluka.

U IDEEA kažu da su u četvrtak u toku dana imali radove energetske obnove koji su bili predviđeni i o kojima su obaviješteni svi nadležni organi.

- Ti radovi nisu uticali na funkcionisanje sistema izdavanja dokumenata, eventualno je bilo poteškoća u funkcionisanju sistema za registraciju vozila i sve smetnje su brzo otklonjene - naveli su iz IDEEA.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS pozvali su građane da na vrijeme podnesu zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata i njihovu zamjenu kako bi izbjegli gužve i spremno dočekali sezonu školskih ekskurzija i godišnjih odmora.

M. L.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana