Пукао бетонски подзид на улазу у тунел Печуј на Коридору 5Ц код Зенице

klix.ba
Пукао бетонски подзид на улазу у тунел Печуј на Коридору 5Ц код Зенице

Зеница - Подзид код тунела Печуј на Зеничкој заобилазници Коридора 5Ц јуче је пукао након што се изнад њега покренуло клизиште, а на сву срећу није било повријеђених особа.

Ову информацију за klix.ba су потврдили мјештани у насељу Ричице код Зенице који већ више од двије године прате радове на изградњи тунела и вијадукта изнад својих кровова.

Приликом пробијања лијеве пројектне цијеви тунела Печуј, које је обављено крајем јуна, речено је да је успјешно приведен крају један од најзахтјевнијих пројеката на Зеничкој заобилазници, гдје су проблем стварали конфигурација терена и клизишта која су се појављивала приликом градње тунела.

Иако се чинило да ће најмање проблема бити на тунелу Печуј, то се ипак, према тврдњама мјештана, догодило јуче у току дана, а снимак обрушавања подзида и клизишта на једном дијелу брда на друштвеним мрежама је објављен у уторак навече.

"До обрушавања материјала је дошло на улазном порталу тунела Печуј, на дијелу у којем већ двије године нема никаквих грађевинских активности. На том дијелу је постављена привремена, а не трајна заштита. До обрушавања материјала и земље је дошло, највјероватније, усљед обилних киша у посљедња три мјесеца. Генерално, штете нема, одроњени материјал ће бити уклоњен за дан-два и радови се настављају. Трајна заштита се, према пројекту, поставља у финалним фазама рада. Нама је у овом тренутку најважније да нико од наших радника или радника наших подизвођача није повријеђен", казао је за klix.ba шеф пројекта Фарук Медошевић.

Овај догађај камерама су забиљежили радници који су се налазили у близини, док су мјештани фотографисали одломљене комаде бетонског подзида који је требао спријечити клизиште и одрон земље на улазни портал тунела с вијадукта изнад насеља Ричице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана