Psihološka podrška roditeljima oboljele djece

Srna
Psihološka podrška roditeljima oboljele djece

Banjaluka - Na području cijele Republike Srpske od januara će biti obezbijeđena psihološka podrška i tretmani za roditelje ili staratelje djece koja su upućena na liječenje u inostranstvo, saopšteno je iz Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Ovo je omogućeno protokolom o saradnji koji su juče u Banjaluci potpisali vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti Jasminka Vučković i predsjednica Društva psihologa Republike Srpske Dijana Đurić.

Besplatni individualni psihološki tretmani kod diplomiranih psihologa biće obezbijeđeni već od januara za sve roditelje koji to budu željeli.

Vučkovićeva je naglasila da je ovakav vid psihološke podrške veoma značajan za roditelje suočene sa bolešću djeteta, da bi pronašli snagu da izdrže nedaće i da bi djeci mogli pružiti ljubav i sigurnost.

Đurićeva je izrazila uvjerenje da će mnogi roditelji iskoristiti mogućnost i prihvatiti psihološku podršku.

- Na ovu ideju smo došli zajedno sa direktorom Fonda. Tu smo i da bismo razbili predrasude o traženju psihološke pomoći, jer ona u znatnoj mjeri može pomoći u prevazilaženju teških životnih situacija - rekla je Đurićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana