Први пут одржана манифестација Прослава пунољетства

Срна
Први пут одржана манифестација Прослава пунољетства

Бањалука - У Банском двору у Бањалуци вечерас је, по узору на неке европске градове, први пут одржана манифестација под називом "Прослава пунољетства".

Младим Бањалучанима, који су рођени 2000. године и који ове године пуне 18 година, обратио се градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је свима честитао рођендан и пунољетство, те пожелио много успјеха у даљем животу, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Он је нагласио да је ово прва генерација која "пробија лед" у једној од многих идеја које се у Бањалуци покушавају спровести.

Радојичић је младима поручио да размисле о студирању на Универзитету у Бањалуци, али и да се, ако оду у иностранство, увијек враћају у свој град.

"Вјерујем да многи од вас размишљају о студирању негдје у иностранству, али приликом избора факултета имајте у виду и Универзитет у Бањалуци. Ту можете да стекнете фина знања. Без обзира да ли отишли негдје вани да студирате, желим да се увијек овдје враћате", рекао је Радојичић.

Појашњавајући идеју ове манифестације, градоначелник је рекао да је сваком пунољетном суграђанину, који ове године пуни 18 година, упућена позивница на кућну адресу за прославу.

"Ви сте млади и амбициозни људи, пуни идеја и самопоуздања. Не одустајте у реализацији својих идеја јер је живот чудан и у животу тешко да било шта иде праволинијски. Биће свега у животу, али немојте никада одустајати. У животу треба имати циљ и настојати тај циљ остварити", истакао је Радојичић.

Он је рекао да Градска управа свима стоји на услузи за сваку помоћ у пословима.

"На крају школске године сви ћете добити бесплатне родне листове, а неки од вас и стипендије. У Градској управи можете да провјерите да ли сте уписани у бирачки списак јер сте стекли право гласа", навео је Радојичић у обраћању младим суграђанима.

Члан удружења "Правда", које је организовало "Прославу пунољетства", Саша Драгољић рекао је да се Бањалука организацијом ове манифестације сврстава у низ европских градова који на тај начин показују да им је стало до сопствене младости и будућности.

"Пунољетство је један од важнијих тренутака у животу сваког човјека. То је дан када и званично улазимо у свијет одраслих. Ви јесте будућност нашег града, Републике Српске, али зашто не рећи, и читавог свијета. Не престајте бити дјеца, јер ваши дјечији снови, ако их досљедно пратите, могу промијенити свијет", закључио је Драгољић.

Забава је, након Банског двора, настављена у дворани "Обилићево".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана