Прва серија “деспота” за три мјесеца

М. Латиновић, Љ. Алексић
Прва серија “деспота” за три мјесеца

БИЈЕЉИНА - “Технички ремонт Братунац” требало би да за три мјесеца представи прву серију од четири мултифункционална оклопна возила “деспот” која ће бити значајно измијењена у односу на прототип представљен на паради одржаној поводом Дана Републике Српске.

Истакао је то за “Глас Српске” генерални директор овог предузећа Славенко Ристић нагласивши да је возило намијењено међународном тржишту.

- Након четири године интензивног рада и развоја представили смо најновији производ, мултифункционално возило “деспот”. Возило је произведено и дизајнирано по свим међународним стандардима, са знањем које смо уткали у њега из читавог свијета и плод је нашег инжењеринга, а намијењено је за потребе антитерористичких јединица, војске и полиције.  Прототип возила претрпјеће измјене у смислу изгледа и опреме - рекао је Ристић и додао да је прототип овог возила пробудио велико интересовање јавности у Српској и иностранству. Ристић је истакао да се основни концепт возила заснива на вишенамјенској шасији сачињеној од склопова погона и преноса снаге, као и независном систему ослањања који омогућава висок степен покретљивости у свим временским и теренским условима. Веома је модерног дизајна, дужине 6,05 метара и висине 2,7 метара, са максималном масом од 14 тона. Назив “деспот”, додао је он, потиче од византијске титуле коју су цареви давали својој дјеци и зетовима.

Ристић је казао да је 2018. за “Технички ремонт” била веома уносна, те да у овој години очекују конкретну добит од досадашњих инвестиција.

- Још смо у фази инвестирања у предузеће и због тога су нам веома важни нови производи са којима ћемо изаћи на свјетско тржиште - рекао је Ристић и додао да би до краја године свјетлост дана требало да угледа и прва серија првог пиштоља “РС 9” произведеног у постројењима овог предузећа. Он је подсјетио да је у октобру прошле године ово предузеће представило и нову линију за производњу муниције, те да имају уговорене послове за идућих десет година. Осим тога, додао је Ристић, у овој фабрици производе и машине за хуманитарно деминирање.

- Осим константног улагања у предузеће и технологију, неопходно је и стално запошљавање и улагање у младе људе како бисмо имали квалитетну радну снагу - рекао је Ристић.

Сајам у Абу Дабију

Славенко Ристић истиче да ће “Технички ремонт Братунац” представити своје производе на највећем војном сајму у Абу Дабију који би требало да буде одржан у фебруару.

- Наших 29 инжењера ће на штанду од 150 квадрата представити компанију и све оно што производимо - рекао је Ристић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана