Протесте не организује ниједна студентска организација

Срна
Протесте не организује ниједна студентска организација

Бањалука - Предсједник Уније студената Републике Српске Ратко Савић изјавио је данас да ниједна званична студентска организација нити студентско представничко тијело не организују било какве протесте у наредном периоду нити је добијен званичан позив од било кога за протесте.

"Путем друштвених мрежа сазнали смо да су за недјељу, 24. децембар, најављени студентски и протести због повећања акциза на гориво. Немам информацију ко је организатор тих протеста", рекао је Савић новинарима у Бањалуци поводом информација које су се појавиле у јавности у вези са овим протестима.


Он је навео да су администратори догађаја очигледно лажни профили, те да није јасно на кога су насловљени захтјеви као што су рок за завршетак радова на два павиљона студентских домова.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Жељко Сладојевић потврдио је да ће санација Павиљона три бити завршена до краја седмице, када би његови станари могли поново да уселе.

Он је додао да ће студенти из павиљона један и два бити смјештени у собе у павиљонима три и четири које ће повећати смјештајни капацитет.

"Због тога ће цијена смјештаја у тим павиљонима бити преполовљена, а студенти из павиљона један и два, који ту буду смјештени, неће плаћати смјештај", навео је Сладојевић.

Он је додао да ће као алтернативни смјештај за студенте из павиљона један и два, за које неће бити могућности да се смјесте у павиљоне три и четири, бити кориштен Ђачки дом.

Директор бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" Зоран Бабић раније је изјавио да би се већ у суботу, 23. децембра, студенти могли усељавати у објекат Павиљона три, те да се наредних дана може очекивати почетак хитне санације кровова павиљона један и два.

Бањалуку је почетком прошле седмице погодио олујни вјетар који је однио кровове са већине студентских павиљона, а потом је пала киша и вода је у собама причинила додатну штету, тако да су ти објекти постали неупотребљиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана