Пронађени мигранти на Пљешевици, двојица животно угрожена

Срна
Пронађени мигранти на Пљешевици, двојица животно угрожена

Бихаћ - Четири мигранта, од којих двојица имају промрзлине опасне по живот, пронађени су на планини Пљешевици, саопштила је Горска слушба спашавања /ГСС/ Федерације БиХ.

Мигранте су пронашли припадници ГСС из Бихаћа вечерас у 19.15 часова.

“Двије особе су у јако тешком стању са промрзлинама опасним по живот, а двојица јако потхлађени, али нису животно угрожени. Тренутно се налазе у објекту који је био најближи локацији проналаска, у којем су пронађена још два мигранта”, објављено је на сајту федералне ГСС.

Повријеђени ће бити транспортовани према Бихаћу, а помоћ је затражена и од механизације која је расположива да би се пробио пут што ближе спасилачких екипа што би омогућило бржи транспорт.

Бихаћки спасиоци су у току дана пронашли и других двадесет лица који су лутали шумама Пљешевице, те их збринули и пребацили на сигурно.

“Овим је акција спашавања успјешно окончана, а Горска служба спашавања ФБиХ може бити поносна на своје чланове и станице у саставу, јер је за непуних пола сата подигнута приправност и на располагање се ставило више од 40 спасилаца из ФБиХ”, наводи ГСС ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана