Promocijom banja do još više gostiju

Srna
Promocijom banja do još više gostiju

Banjaluka - U Srpskoj je tokom osam mjeseci ove godine ostvareno za oko 14 odsto više dolazaka i noćenja turista, a banjski turizam ima veliki potencijal, zbog čega akcenat treba da bude stavljen na njegovu promociju.

Rekao je ovo ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković juče u Banjaluci.

- Iskoristićemo priliku da taj resurs dodatno promovišemo, te da narednu godinu proglasimo godinom banja Republike Srpske, s tim da to ima i investicioni i promotivni karakter - rekao je Gluhaković prije otvaranja manifestacije posvećene obilježavanju Svjetskog dana turizma. On je izrazio zadovoljstvo što su u tom segmentu banje “Kulaši” i “Slatina” sa dva nova objekta poboljšale ponudu i povećale kapacitete.

Direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je da je obilježavanje Svjetskog dana turizma posvećeno promociji i zaštiti kulturno-istorijskog nasljeđa.
- U okviru te teme odlučili smo da akcenat stavimo na stare zanate, te imamo izložbu o toj temi koja će biti postavljena i u Domu omladine u Banjaluci - rekla je Jovanovićeva.
Prema njenim riječima, u okviru ove manifestacije svoj rad i proizvode predstaviće zanatlije, a biće prikazan i novi vizuelni identitet turizma Republike Srpske. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana