Privremeno zatvoreno 150 objekata zbog neizdavanja računa

M. L.
Privremeno zatvoreno 150 objekata zbog neizdavanja računa

Banjaluka - Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su od početka godine izvršili 1.000 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili 150 objekata.

Iz Poreske uprave juče je saopšteno da su tim obveznicima izrekli mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana.

- Inspektori su izdali 428 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 264.500 KM. Najviše objekata je zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno zatvoreno na teritoriji koju pokriva Područni centar Poreske uprave u Banjaluci, ukupno 38 - saopšteno je iz Poreske uprave.

Na području Područnog centra Istočno Sarajevo privremeno je zatvoreno 16 objekata, Doboja 24, Bijeljine 24, Prijedora 21, Zvornika 14, a na području Područnog centra Trebinje 13 objekata.

Dodali su da će kontrole nastaviti tokom cijele godine, a kao jednu od značajnih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije Poreska uprava svake godine sprovodi promotivnu medijsku kampanju “Korak preduzmi, račun uzmi”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana