Привремено затворено 150 објеката због неиздавања рачуна

М. Л.
Привремено затворено 150 објеката због неиздавања рачуна

Бањалука - Инспектори Пореске управе Републике Српске су од почетка године извршили 1.000 контрола евидентирања промета путем фискалних каса и због утврђених неправилности привремено затворили 150 објеката.

Из Пореске управе јуче је саопштено да су тим обвезницима изрекли мјеру привремене забране обављања дјелатности у трајању од 15 дана.

- Инспектори су издали 428 прекршајних налога на укупан износ казне од 264.500 КМ. Највише објеката је због неиздавања фискалних рачуна привремено затворено на територији коју покрива Подручни центар Пореске управе у Бањалуци, укупно 38 - саопштено је из Пореске управе.

На подручју Подручног центра Источно Сарајево привремено је затворено 16 објеката, Добоја 24, Бијељине 24, Приједора 21, Зворника 14, а на подручју Подручног центра Требиње 13 објеката.

Додали су да ће контроле наставити током цијеле године, а као једну од значајних активности на сузбијању сиве економије Пореска управа сваке године спроводи промотивну медијску кампању “Корак предузми, рачун узми”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана