Приоритет стамбено збрињавање најугроженијих

С. Ш.
Приоритет стамбено збрињавање најугроженијих

Бањалука - Стамбено збрињавање око 5.600 породица из реда борачких категорија биће рјешавано тако што ће прво бити збринути најугроженији у цијелој Српској, па затим остали.

Рекла је то премијерка РС Жељка Цвијановић јуче након сједнице Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

- Нећемо доносити уредбу о стамбеном збрињавању, радићемо локално и регионално, имаћемо циљане спискове, знаћемо који су то конкретни случајеви и ко спада у први, а ко у други ред приоритета - истакла је Цвијановићева.

Додала је да је већина посла урађена, али да има људи који нису када је требало предали захтјев или нису имали потребну документацију, али је то у међувремену ријешено.

Подсјетила је да су у буџету РС за 2018. годину планирана 222 милиона КМ за исплату многих права припадницима борачких категорија.

- Влада је опредијељена да настави с програмом запошљавања дјеце погинулих бораца и мислим да ћемо и то успјети ријешити у року од годину, двије - казала је Цвијановићева.

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је да је ова организација ријешила многа питања.

- Још остаје неријешено питање запошљавања 1.034 дјеце из породица погинулих и несталих. Убрзано се иде кроз Акциони план запошљавања који је Влада усвојила и више од 2.000 људи је у посљедње двије године запослено. Очекујемо да ће преостали дио бити ријешен у идуће двије године - истакао је Митровић. Додао је да остаје проблем око 50 породица несталих које немају породичну пензију.

- Премијерка је с министрима први пут прихватила да буде одобрена једнократна помоћ тим породицама - казао је Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана