Прикупљено 14.300 КМ за двије вишечлане породице

Срна
Прикупљено 14.300 КМ за двије вишечлане породице

Теслић - У хуманитарно-спортској манифестацији под називом “Тројка из блока” прикупљено је 14.300 КМ за помоћ вишечланим породицама Јелић из Ђулића и Тешић из Жарковине, у општини Теслић.

Манифестација је одржана синоћ на полигону Средњошколског центра у Теслићу гдје се у брзом шутирању тројки такмичило 206 учесника, који су донирали по пет и више КМ, а акцију је подржала и општина Теслић и бројни спонзори.


Члан хуманитарне организације “Срби за Србе”, која је организовала ову акцију, Милан Топић рекао је новинарима да ће се средства искористити за реконструкцију кућа и набавку домаћих животиња овим породицама.

Жељко Купрешак из Теслића рекао је да већ трећи пут широм Српске учествује у хуманитарно-спортској манифестацији “Тројка из блока”, а Кристијан Томић поручује да је велика част на овај начин помоћи социјално угроженим суграђанима.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да “Тројка из блока” уз свој хуманитарни карактер промовише и здрав спортски живот међу младима.

Миличевић је најавио да ће општинска управа и даље подржавати овакве активности и поручио да се проблематика социјалних категорија мора рјешавати системски и институционално.

Хуманитарно-спортско такмичење “Тројка из блока” покренуто је 2012. године уз подршку Кошаркашког савеза Србије, а у посљедње вријеме организује се и уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Кошаркашког савеза Српске, а турнири су организовани широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана