Preopterećenje zaustavilo magnetnu rezonancu na UKC-u RS

D. S.
Preopterećenje zaustavilo magnetnu rezonancu na UKC-u RS

Banjaluka - Magnetna rezonanca, koja se nalazi u Zavodu za kliničku radiologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS, trenutno je u kvaru, zbog čega pacijenti koji treba da obave ovaj pregled moraju da sačekaju nekoliko dana da aparat bude popravljen ili da odu u drugu ustanovu.

- Usljed velikog priliva pacijenata iz cijele Srpske u UKC i preopterećenja opreme zbog neprekidnog rada od 24 časa, te maksimalnog stepena iskorišćenja, povremeno se dogodi da su pojedini uređaji van funkcije. Trenutno zbog kvara nije u funkciji aparat za magnetnu rezonancu - potvrdili su u UKC-u.

Naveli su da se popravka ovog aparata očekuje kroz nekoliko dana i dodali da magnetna rezonanca nije hitna medicinska pretraga, te se ona može uraditi u drugim zdravstvenim ustanovama sa kojima Fond zdravstvenog osiguranja RS ima ugovor.

Redakciji "Glasa Srpske" juče se obratila zabrinuta majka Slobodanka R., koja danima pokušava da odvede dijete na pregled.

- Dijete ima neuroloških problema i treba da obavi pregled magnetnom rezonancom. Prilikom prvog pregleda neuropedijatra krajem prošle godine rečeno mi je da od dva aparata jedan ne radi duže vrijeme, dok na pregled na drugom aparatu možemo doći poslije praznika. Međutim, kada smo 15. januara došli, rekli su nam da je i drugi aparat u kvaru - kazala je ona i dodala da su im obećali da će ih obavijestiti kada rezonanca bude popravljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana