Predstavnici Zavoda za zapošljavanje RS boravili u radnoj posjeti Požarevcu

A. J. R.
Predstavnici Zavoda za zapošljavanje RS boravili u radnoj posjeti Požarevcu

Požarevac - Između Republike Srpske i Srbije postoji dobra saradnja u socijalnoj politici i poslovima zapošljavanja, a postoji niz oblasti u kojima se ona može unaprijediti, rekao je direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić koji je juče boravio u radnoj posjeti Požarevcu.

Vujičić se tokom boravka u Srbiji sastao sa predsjednikom Skupštine grada Požarevac Bojanom Ilićem, zamjenikom gradonačelnika Požarevca Sašom Pavlovićem, te sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem i predsjednicima opština Braničevskog okruga.

Na sastanku je istaknuta dobra međunarodna saradnja u oblasti socijalne politike i poslova zapošljavanja, a u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju paralelnih veza između Srbije i RS.

- Smatram da smo dobro predstavili naš rad i Srpsku - istakao je Vujičić, koji je pozvao rukovodstvo Požarevca i privrednike iz Srbije da posjete RS i razmotre mogućnosti saradnje.

Delegacija Zavoda za zapošljavanje se sastala i sa direktoricom Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Požarevac Sonjom Mirić. Na sastanku je akcenat stavljen na aktivnosti regionalnih i lokalnih organizacionih jedinica, kako u Srpskoj tako i u Srbiji, a koje se sprovode kroz aktivne mjere zapošljavanja.

Razmijenjena su i iskustva u vezi sa vođenjem evidencija o nezaposlenim licima, te iskustva i informacije u vezi sa posredovanjem u zapošljavanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana