Представљен портал „Јединствена контакт тачка за пословање

Глас Српске
Представљен портал „Јединствена контакт тачка за пословање

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, организовало је представљање портала „Јединствена контакт тачка за пословање",

 који је доступан на линку ОВДЈЕ
Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу представили су портал по Подручним привредним коморама, и то 23.10. у Добоју, 24.10. у Бијељини, 25.10. у Источном Сарајеву, те 26.10. у Требињу.
Електронска јединствена контакт тачка је интернет портал који обухвата поступке, административне процедуре и формалности за покретање и обављање привредних дјелатности, укључујући пружање услуга, информације о спровођењу процеса процјене утицаја прописа у поступку израде прописа и друге садржаје од значаја за пружање квалитетних података грађанима и пословним субјектима ради лакшег покретања и обављања привредних дјелатности.
Представници јединица локалних самоуправа из различитих дијелова Републике Српске, привредни субјекти који обављају привредне дјелатности у Републици Српској, као и заинтересована физичка лица, упознати су да су им путем овог портала у складу са Уредбом о класификацији дјелатности Републике Српске, доступне информације о правним формама регистрације, као и свим предрегистрационим, односно пострегистрационим формалности које су неопходне да би се отпочело са обављањем конкретне привредне дјелатности.
Поред наведеног, упознати су и са осталим информацијама које су доступне путем овог сајта, а које се односе на спровођење процјене утицаја прописа, листу честих питања са одговорима надлежног органа, која су обрађена у претходном периоду, као и са могућношћу да посредством електронске јединствене контакт тачке заинтересована лица могу постављати питања и давати коментаре у вези са условима и поступцима за покретање и обављање привредних дјелатности, укључујући и пружање услуга.
Портал ће бити представљен и у Бања Луци, у Привредној комори Републике Српске, 31.10.2018. године са почетком у 12, 00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана