Позив стоматолозима да учествују у изради новог закона о здравственој заштити

Срна
Позив стоматолозима да учествују у изради новог закона о здравственој заштити

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић позвао је Удружење стоматолога Републике Српске и Комору доктора стоматологије да учествују у изради новог закона о здравственој заштити, који би у трећем кварталу ове године требало да се нађе у скупштинској поцедури.

Петковић, који је данас у Бањалуци отворио скуп стоматолога са међународним учешћем под називом "Протетика од А до Ж", рекао је у обраћању присутним да учествују у изради закона ради побољшања стања у овој професији и унапређењу здравља у дијелу који се односи на ту област.

 

Он је истакао да у области стоматологије постоји сива зона, гдје се стоматолошком праксом баве и они који за њу нису регистровани и често се обавља "по некаквим козметичким салонима".

 

"Стоматологија има своје нове изазове и форме и морате се борити за своја права", рекао је Петковић.

 

Предсједник Удружења стоматолога Српске Синиша Ковачевић, који је данас изабран на ову фунцкију, истакао је да је ово једино струковно удружење које се може искористити за рјешавање потреба и захтјева струке и својих чланова, те да ће и имати већи кредибилитет ако броји више чланова.

 

Предсједник Коморе доктора стоматологије Саша Дабић рекао је да се односи са републичким Удружењем крећу узлазном путањом, нарочито у дефинисању оног чиме се ко бави.

 

Прије конгреса одржана је и Изборна скупштина Удружења стоматолога на којој је Ковачевић изабран за предсједника, јер је досадашњи предсједник Саша Дабић изабран за предсједника Коморе доктора стоматологије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана