Повећање плата тамо гдје постоји могућност

Срна
Повећање плата тамо гдје постоји могућност

Бањалука - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да Влада Српске увијек разговара са социјалним партнерима и синдикатом и да ће се ићи на повећање плата тамо гдје постоји могућност.

"Када се дође до заједничких рјешења, онда ће све бити конкретизовано. Сви желе да виде повећање плата, што је и било у претходном периоду, а односило се на припаднике МУП-а, јавни и приватни сектор", рекла је новинарима Цвијановићева, коментаришући петицију Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске коју су предали Влади Српске.

Она је истакла да ће се о свему разговарати са социјалним партнерима и синдикатом.

Говорећи о повећању најниже плате у Српској на 500 КМ, Цвијановићева је навела да је и ове године у разговорима са социјалним партнерима речено да постоји нека врста договора.

"Наш циљ у наредној години јесте да најнижа плата буде повећана на 500 КМ, али и да просјечна плата буде 1.000 КМ. Не видим проблем ако је то већ од Владе дошло као виђење у ком се правцу морамо кретати у веома кратком року", додала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је било много корака које је Влада предузела, а који нису били препознати у нацрту или коначној форми буџета.

Представници Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске предали су данас Влади Српске петицију којом траже повећање плате полицијским службеницима по основу природе посла и отежаних услова рада и утврђивање другачије основице за обрачун пензија пензионисаним службеницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана