Постављен камен темељац за школски објекат у Теслићу

Срна
Постављен камен темељац за школски објекат у Теслићу

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Теслићу полагању камена темељца за изградњу школског објекта за Подручно одјељење Горњи Теслић, које је у саставу Основне школе "Иво Андрић" Ђулићи.

Цвијановићева је изјавила овом приликом да је задовољна што је у прилици да подржи градњу оваквих објеката који ће бити на корист ученика, наставника и родитеља, те нагласила да ће укупна вриједност изградње овог објекта бити око 300.000 КМ, а у првој фази је издвојено 80.000 КМ.


Она је подсјетила да је Влада на подручју општине Теслић издвојила 2,2 милиона КМ за реконструкцију и обнову школских објеката.

"Ово ће много значити за дјецу, родитеље и наставни кадар који овдје ради. Сваки пут када радимо корисне пројекте попут изградње нових школа или њихове реконструкције, осјећам се поносно", рекла је Цвијановићева.

Када је ријеч овој школи, Цвијановићева је навела да ће стара монтажна зграда бити потпуно замијењена.

"Ученици ће ту ићи на часове још неко вријеме док нова школа не буде завршена. Ово је на добробит свих становника овдашњих села и то је школа којој гравитирају. Ово је важан пројекат за цијели Теслић, али и за Владу. Задовољни смо сваки пут када урадимо нешто добро и што Република данас може да инвестира додатна средства у односу на оно што смо радили раније. Дакле, стабилни смо", нагласила је Цвијановићева.

Она је поновила да је то један од изузетно важних пројеката, након чије реализације ће живот у школи и око ње бити сасвим другачије организован.

Полагању камена темељца присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, који је изразио задовољство да ће ученици ове школе, која је петоразредна и мјешовита јер је похађају и бошњачка и српска дјеца, бити у прилици да у наредном периоду имају боље услове за рад и постижу боље резултате.

Он је рекао да су дјеца раније имала јако лоше услове за образовање, због чега је испуњено обећање да се изгради школа.

"Данас смо почели тај посао и сигуран сам да ћемо током ове школске године завршити изградњу школе. Образовање је најбитнији сегмент друштва и ово је доказ да Влада води о томе рачуна у сваком мјесту у Српској", рекао је Богданић.

Вршилац дужности директора Основне школе "Иво Андрић" Ђулићи Биљана Кузмановић рекла је да ову подручну школу похађа 60 ученика у пет одјељења и да се за њих настава одвија у два неусловна објекта, која ће бити срушена након изградње новог.

Она је навела да ће се школа градити у три фазе, те да ће ова установа у будућности испуњавати стандарде савременог образовања, додајући да је ријеч о оправданој инвестицији и у смислу повећања безбједности ђака.

"Захваљујем од свег срца премијеру Жељки Цвијановић и министру Богданићу који је био наш глас у Влади. Они су пренијели наше проблеме и потребе и веома брзо се ушло у рјешавање овог горућег проблема за нас и нашу дјецу. Ово је велика инвестиција и пројекат", истакла је Кузмановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана