Pomoć za razvoj i stabilnost regiona

A. J. R.
Pomoć za razvoj i stabilnost regiona

Banjaluka - Ministarstvo spoljnih poslova Norveške raspisalo je poziv za dodjelu grant sredstava zemljama na zapadnom Balkanu, a rok za prijave projekata je 27. april.

U BiH prednost će imati projekti koji se budu doticali tema kao što su mir i pomirenje, ekonomski rast, inovacije i otvaranje novih radnih mjesta, te jačanje pravosudnog sistema i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a iznos grantova je od 25.000 do 100.000 evra.

U norveškom ministarstvu ističu da je svrha pomoći razvoj vladavine prava i stabilnost u regionu.

- Prioriteti podrške su bliža regionalna saradnja, pomirenje i sprovođenje tranzicione pravde, socioekonomski razvoj kroz povećani ekonomski rast, te povećani kapaciteti u oblasti životne sredine i društvene i ekonomske uključenosti marginalizovanih grupa - stoji u pozivu za dodjelu grantova norveškog ministarstva.

Grantovi će biti dodijeljeni javnim institucijama, nevladinim organizacijama, međuvladinim organizacijama i drugim nekomercijalnim akterima, a ciljne grupe stanovništva su etničke i nacionalne manjine, žene, djeca i mladi. Zainteresovani prijedloge projekata mogu dostaviti na i-mejl adresu projects.sarajevoŽmfa.no.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana