Počelo uklanjanje ilegalnih naplatnih kućica, Stanivuković presjekao vrpcu

Počelo uklanjanje ilegalnih naplatnih kućica, Stanivuković presjekao vrpcu 20.07.2018 10:30 | nezavisne.com

Banjaluka - Počelo je uklanjanje ilegalnih naplatnih kućica na putu Banjaluka - Klašnice, a koje će trajati 45 radnih dana.

Početku rada prisustvovali su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, i Nenad Nešić, v.d. direktora "Puteva RS", te predstavnici izvođača radova.

Vrpcu je presjekao Draško Stanivuković, PDP-ov odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, koji je rekao da su nadležni "počeli da se slikaju pored svoje sramote".

Ministar Trninić je rekao da je uklanjanje naplatnih kućica počelo nakon više godina pokušaja da se dođe do rješenja.

"One su podignute mimo zakonskih odredbi i saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza, o čemu je bila pokrenuta i istraga. Nažalost, niko nije odgovarao, mada smo mi u Ministarstvu smatrali da su je bilo ljudi koji su trebali odgovarati", rekao je Trninić.

Dodao je da su žalbe stopirale ranije pokušaje da se kućice uklone, a da su radovi sada počeli.

"Po podacima MUP-a, ovdje je u proteklom periodu bilo 49 saobraćajnih nezgoda, od čega dvije sa smrtnim posljedicama. Svaki put bila je pojedinačna krivica učesnika u saobraćaju. Imali smo prekoračenje brzine, a u ovim nesrećama, gdje je bilo smrtno stradalih, u pitanju je velika doza alkohola", naveo je resorni ministar.

Nešić je kazao da su mnogobrojne žalbe i kompleksnost zakona stopirali ranije pokušaje da se ovaj posao uradi.

"Koliko je meni poznato, prije nego što  je počelo podizanje ovih kućica, dobijena je građevinska pa upotrebna dozvola", rekao je Nešić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica