Počelo premještanje migranata u objekte firme Miral u Velikoj Kladuši

Srna
Počelo premještanje migranata u objekte firme Miral u Velikoj Kladuši

Velika Kladuša - Određeni broj migranata iz kampa Trnovi u Velikoj Kladuši premješten je danas u humanitarni centar u firmi "Miral" u ovoj opštini, uz koordinaciju predstavnika Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ i UNHCR-a.

Koordinator IOM-a za zapadni Balkan Peter van der Overart istakao je da su transportovani oni migranati koji su željeli da se dislociraju iz ovog improvizovanog migrantskog naselja.


"IOM je uz ovlaštenje Ministarstva bezbjednosti BiH i EU dobio dozvolu da počnemo koristiti prostor fabrike žMiralž kao centar za humanitarno smještanje migranata, a ne kao pravi prihvatni centar", izjavio je Van der Overart.

On je dodao da se od ponedjeljka, 19. novembra, kada su dobili ovlaštenje, počelo raditi na tome i da se u firmi "Miral" postavljaju kreveti, te da je danas počelo premještanje migranata, prenio je portal "Kliks".

Koordinator IOM-a je istakao da lokalne vlasti u Velikoj Kladuši nemaju adekvatnu saradnju sa međunarodnim organizacijama kada je u pitanju migrantska kriza u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana