Побољшава се здравствено стање Добојлија: Из болнице отпуштено седам пацијената

М. Л.
Побољшава се здравствено стање Добојлија: Из болнице отпуштено седам пацијената

Добој - Здравствено стање Добојлија који су “зарадили” салмонелу једући брзу храну у добојском ресторану “Сан Ремо” се побољшава, а њих пет јуче је отпуштено кући.

 

Потврдила је то јуче за “Глас Српске” докторица Тања Павловић на Одјељењу службе за инфектологију у Болници “Свети апостол Лука”, нагласивши да су два пацијента отпуштена дан раније.

- Налази столице су још у раду, а на основу клиничке слике и епидемиолошких података, може се рећи да се ради о салмонели. Сви отпуштени пацијенти су рехидрирани и доброг општег стања, а лабораторијски налази су бољи него што су били, док се пробава постепено поправља - појаснила је Павловићева.

Додала је да пацијенти који су задржани на даљем третману нису још довољно хидрирани, те да се очекују налази у наредних неколико дана.

Павловићева је нагласила да с обзиром на високе љетње температуре треба избјегавати брзу храну.

- Посебно треба избјегавати мајонезу која се у ресторанима брзе хране углавном не чува адекватно и подложна је кварењу - савјетовала је Павловићева.

Након што су конзумирали брзу храну у ресторану “Сан Ремо” 15 Добојлија је крајем прошле седмице завршило у болници. Надлежни инспектори узели су потребне узорке и привремено затворили локал док анализе не буду готове. Власник ресторана Мирослав Никић јуче није одговарао на телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана