Otvorena izložba “Pazi! Trenutak”

A. J. R.
Otvorena izložba “Pazi! Trenutak”

Banjaluka - Prva izložba na otvorenom 44 fotografije pod nazivom “Pazi! Trenutak”, koju organizuje Foto-agencija ZIPA, otvorena je juče u Gospodskoj ulici u centru Banjaluke, odakle će danas biti preseljena u atrijum Gradske uprave, gdje će građani moći da je pogledaju do 15. avgusta.

Izložbu radova fotoreportera Dragane Mihaljica, Dragane Dušanić, Slobodana Rašića Bobare, Ranka Ćukovića, Milana Radulovića, Dušana Borkovića, Aleksandra Golića i Borislava Zdrinje podržao je i grad Banjaluka, pa je tako postala dio projekta “Kultura u prolazu”.

Načelnica gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, koja je prisustvovala otvaranju izložbe, rekla je da će Gradska uprava podržati i druge izložbe fotografija, jer nisu bile dovoljno zastupljene u ukupnoj kulturno-umjetničkoj ponudi grada.

- “Kultura u prolazu” doživljava svoj razvoj, a raste i broj posjetilaca u atrijumu, što je i bio cilj projekta - istakla je Trivićeva. ZIPA je prva foto-agencija u BiH, sa sjedištem u Banjaluci, koja posjeduje arhivu sa više od 100.000 fotografija iz skorije prošlosti. Tokom svog petogodišnjeg rada zabilježila je najznačajnije trenutke u zemlji i okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana