Ortopedija u novim prostorijama za dva mjeseca

nezavisne.com
Ortopedija u novim prostorijama za dva mjeseca

Banjaluka - Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS), i Nikola Bojić, načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju, danas su u Univerzitetskom kliničkom centru RS predstavili novoopremljene i rekonstruisane prostorije, u koje će se odjel useliti za dva mjeseca.

Đajić je istakao da je u RS sve veći broj povreda uzrokovanih saobraćajnim nezgodama, te da će useljenje Klinike za ortopediju i traumatologiju u nove, moderno opremljene prostorije pospješiti  liječenje ovih pacijenata.

"Želimo pokazati koliko je značajno što će se Klinika za ortopediju i traumatologiju za dva mjeseca useliti u ove novoopremljene prostorije, nove operacione sale i dobiti najmoderniju opremu", rekao je Đajić i dodao da je cilj UKC obezbijediti najbolju zdravstvenu njegu za građane RS.

Nikola Bojić, načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju, rekao je da je selidba odjela u nove prostorije ostvarenje  dugogodišnjeg sna.

"Radovi na odjelu su završeni, još čekamo kraj radova u operacionom bloku i u centru urgentne medicine. Imaćemo najbolje uslove, sa najnovijom tehnologijom i instrumentima", kazao je Bojić.

Dodao je da Klinika za ortopediju i traumatologiju nema slobodnih dana i nema dana bez specifičnih primjera povređivanja, oboljenja kao i hroničnih degenerativnih oboljenja.

"Po statistici, za prethodna dva mjeseca urađeno je oko 420 operacija, od toga je više od 10 odsto uzrokovano saobraćajnim nezgodama, a ostalo su traume uzrokovane padovima zbog spoticanja i degenerativna oboljenja kojima se bavi ortopedija", kazao je Bojić.

Bojić objašnjava da se samo uzrok povreda mijenja, ali da su one konstanta u ovom poslu.

"U zimskom periodu to su padovi zbog klizavog kolovoza, u proljeće zbog radova u polju i u voćnjaku, a sada, ljeti, kada je povećan intenzitet saobraćaja kao i neopreznost građana, imamo najviše saobraćajnih nezgoda", istakao je Bojić.

On je upozorio da je veliki broj saobraćajnih nezgoda uzrokovan padom sa motocikla i da im baš u tom trenutku na kliniku stiže traumatizovan pacijent iz Trebinja, koji je zadobio povrede padom sa motocikla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana