Организатори одгодили дјечји турнир на Тргу Крајине

nezavisne.com
Организатори одгодили дјечји турнир на Тргу Крајине

Бањалука - Међународни дјечји турнир који је требало да почне данас у склопу обиљежавања "Недјеље дјетета" одгођен је, због проблема са којима су се суочили на почетку припрема, потврдила је за "Независне" Лидија Љубичић, организатор турнира.

"Када је постављан терен саботирани смо, ишаран је терен и доживјели смо низ непријатности", рекла је Љубичић.

"Сваке године од 1. до 7. октобра, обиљежава се "Медјународна седмица дјетета" коју обиљежавају скоро све васпитно-образовне установе, као и спортска и културна удружења", наводе организатори турнира.

"Након прошлогодишњег обиљежавања овог догадјаја који је организован од стране "ОФК Спартак" са 5000 учесника, дошли смо на идеју да турнир постане међународног карактера и да угостимо дјецу из сусједних земаља. Ми смо организација која успјешно организује велики број догадја и улажемо много времена и труда. За организацију овог догађаја припремали смо се скоро годину дана", наводи се у саопштењу Удружења за спорт и рекреацију Л-Фит које је и организатор турнира.

Турнир је требало да омогући дјеци града Бањалуке да се упознају са својим вршњацима из других земаља, размјењују знања, искуства кроз која би дјеца из БИХ имала могућности да учествују на другим медјународним турнирима ван наших граница, наводе организатори.

Бањалука је требало да угости дјецу из Загреба, Сплита, Београда,Љубљане и Шапца.

Манифестација је договорена још у новембру 2017. године, а Трг Крајине резервисан у јануару, тако да, наглашавају организатори, нису дио никакве политичке приче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана