Оптужени службеници РУГИП-а и даље долазе на посао

ATV
Оптужени службеници РУГИП-а и даље долазе на посао

Бањалука - Четворка из РУГИП-а против које је подигнута оптужница због сумње да су град Бањалука оштетили за скоро 7,5 милона марака и даље долази на посао.

Након што је прошле седмице почело суђење, у медијима су се појавиле информације да су оптужени и даље на своим радним мјестима, као и да Закон о државним службеницима предвиђа супротно, што правници данас негирају.

У РУГИП-у су и даље и без комнетара, иако је екипа АТВ-а два дана покушавала да дође до информација о радницима.

Објашњење зашто Александар Деурић, Жељка Милинковић, Драган Груловић и Дорис Кременовић и даље долазе на посао, из Геодетске управе АТВ није добила.

У акцији МУП-а РС, 26. октобра прошле године четворка је ухапшена на својим радним мјестима. Терете се за злоупотребу положаја у случајевима "Пољопривредна школа”, "Грађа” и "Грчка улица”. Правници кажу да треба спустити лопту и не доносити преране закључке о томе зашто још нису суспендовани.

"Ако погледамо и сам Закон о државним службеницима он у одређеном члану каже да може државни службеник бити удаљен из службе под одређеним условима. Шта то значи дакле, закон у одређеном члану није рекао да мора, односно та одредба није императивног карактера већ је препуштена на оцјену претпостављеним лицима.

"Сви су невини док се не докаже супротно”, поручују правници и позивају се на закон у којем, тврде, нигдје не пише да службеници морају да буду удаљени с посла у случају да је против њих подигнута оптужница.

Исто кажу и у Републичкој агенцији за државну управу, и поручују да је суспензија предвиђена само у случају осуђујуће пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана