Oluja opet prijeti

Oluja opet prijeti 27.12.2017 05:26 | ATV

Banjaluka - Oluja već u srijedu i četvrtal ponovo prijeti Srpskoj. Budite pažljivi pri boravku na otvorenom i zaštitite svoju imovinu od jakog vjetra – upozoravaju na to iz Republičke civilne zaštite. Apeluju i na pripravnost svih lokalnih službi.

Iako nevrijeme neće biti snažno kao prošlog puta, narandžasti meteoalarm pale u čitavoj BiH, a na jak vjetar i zahlađenje upozoravaju i u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

"U većini krajeva će to biti od nekih 40 do 60 km/č, ali u Krajini i u cijelom širem regionu Banjaluke očekuj
emo olujne udare, otprilike oko 80km/č. Vjetar iznad 70km se smatra olujnim i može nanijeti određenu štetu sigurno”, rekla je Milica Đorđević, meteorolog.

Starija stabla, mogla bi, kažu, biti čupana iz korijena. Na moguću štetu upozoravaju i banjalučke vlasti. Gradske službe za spasavanje nedavno su se borile sa nevremenom. Računa, kažu, treba da povedu i građani.

"Upozoravamo građane da povedu računa o tome gdje parkiraju automobile do toga da li u svojoj blizini imaju starih stabala i granja koje bi moglo da ošteti. Službe jesu spremne, od civilne zaštite do komunalnih, onih koji su već nadležni u svom dijelu posla”, kaže Igr Radoojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Banjalučani pričaju da su već pretpili dovoljno štete. Još im je, kažu, pred očima slika počupanih stabala i krovova koje je porušila prošla oluja.

Protekla oluja u Banjaluci je oštetila više od 100 objekata. Iako ne toliko snažno, meteorolozi prognoziraju da bi najavljeno nevrijeme moglo da traje dva dana.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica