Огњену Матавуљу признање Новинар године

Срна
Огњену Матавуљу признање Новинар године

Бањалука - Признање "Новинар године" које додијељује Клуб новинара из Бањалука ове године припало је новинару дневног листа "Вечерње новости" Огњену Матавуљу.

Предсједник Клуба новинара Бањалука Синиша Вукелић је рекао Срни да је Матавуљ заслужио награду, упркос јакој конкуренцији, јер је, пратећи случај страдања Давида Драгичевића, урадио нешто што су новинари заборавили да чине.


"Саслушао је руту кретања Давида, коју је саопштила полиција и прошао њоме биљежећи своје утиске. Чини ми се да смо ми новинари заборавили тај теренски рад. Много посла обављамо путем интернета и телефоном", рекао је Вукелић и додао да је Матавуљ цијењен међу колегама.

Он је подсјетио да Матавуљ ради и за дневни лист "Дневни аваз", а раније је радио у "Гласу Српске" и "Пресу Републике Српске".

Деветочлани жири, чији је предсједник професор бањалучког Факултета политичких наука Ђорђе Вуковић, једногласно је додијелио ово признање Матавуљу и због професионалног и етичког извјештавања у случају страдања Драгичевића.

Огњен Матавуљ је захвалио за награду коју сматра још значајнијом јер су му је додијелиле колеге.

"Мало је чудно да новинар црне хронике добија награду, али ваљда живимо у таквом друштву", рекао је Матавуљ на шестом годишњем дружењу новинара "Оф д рекорд" и додјели признања "Годишња награда Клуба новинара".

Ово дружење је организовао Клуб новинара Бањалука, а присуствовали су бројни новинари, уредници, руководиоци и радници медијских кућа званице из јавног, политичког и друштвеног живота Републике Српске и БиХ.

Признање "Новинар године" лани је додијељено новинарки БН ТВ Данини Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана