Од уторка захлађење и обилније падавине

Срна
Од уторка захлађење и обилније падавине

Бањалука - У Републици Српској наредних дана очекује се топло и промјенљиво облачно вријеме, са сунчаним интервалима, док ће у уторак, 2. јануара, наступити захлађење, праћено обилнијим падавинама, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске.

У Српској ће данас бити облачно, са слабим падавинама које престају до вечери, а највиша дневна температура ваздуха кретаће се од један до пет степени, а на југу и до осам степени Целзијусових.


Сутра се очекује хладно јутро, док ће у току дана бити сунчано и мало топлије уз постепено наоблачење.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од минус седам до минус три степена, у вишим предјелима минус 11 степени, док ће највиша дневна бити од два до девет степени Целзијусових, а у вишим предјелима минус један степен.

У недјељу, 31. децембра, ујутро ће бити умјерено до претежно облачно, а на сјеверу понегдје слаба киша, док се током дана очекује разведравање, те ће у већини предјела бити топлије и претежно сунчано.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од минус два до три степена Целзијусова, у вишим предјелима минус пет, а највиша дневна од седам до 13 степени, у вишим пределима четири степена Целзијусова.

У току ноћи ће доћи до постепеног наоблачења, те ће у поноћ температура бити од један до пет степени Целзијусових, а у вишим пределима мало испод нуле.

Топло вријеме уз постепено наоблачење биће у понедјељак, 1. јануара, те ће поподне на западу почети киша која ће увече постепено јачати и ширити се ка осталим предјелима.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од нула до четири степена, а највиша дневна од осам до 13 степени Целзијусових.

У уторак, 2. јануара, очекује се захлађење, праћено обилнијим падавинама, углавном кишом, односно снијегом у брдско-планиским предјелима.

Понегдје ће и у нижим предјелима киша прећи у сусњежицу и снијег.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од један до пет степени, а највиша дневна од два до осам степени Целзијусових.

У периоду од 1961. до ове године најтоплији 1. јануар био је у Требињу 1988. године, када је температура износила 19 степени, а најхладнији у Бањалуци 2015. године, гдје је измјерено минус 16 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана