Од почетка године у Бањалуци реализовано пет полицијских акција

Срна
Од почетка године у Бањалуци реализовано пет полицијских акција

Бањалука - На подручју које покрива Полицијска управа Бањалука од почетка ове године реализовано је пет акција у којима су ријешена кривична дјела којима је причињена материјална штета од укупно 162.280 КМ, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука Дарко Новковић.

Новковић је данас на конференцији за новинаре навео да су од 1. јануара до данас реализоване акције под називом "Уплатница", "Кугла", "Слап", "Таблица" и "Ометач".


У оквиру акције "Уплатница", која је реализована 24. јануара, ријешена су три кривична дјела - злоупоптреба службеног положаја или овлаштења, фалсификовање исправе и навођење на овјеру неистинитог садржаја, чиме је причињена материјална штета од 82.280 КМ.

У полицијској акцији "Кугла", која је изведена 25. јануара, ријешено је кривично дјело тешка крађа, којом је причињена материјална штета од 80.000 КМ и једно дјело против јавног реда и мира.

Новковић је навео да су 1. фебруара на подручју ове управе реализоване двије акције - "Слап" и "Таблица", у којима је ријешено 129 кривичних дјела, међу којима су једно дјело против имовине /изнуда/ и једно против живота и тијела те 127 из области против правног саобраћају /фалсификовање исправе/, гдје је Окружном јавном тужилаштву Бањалука достављен 121 извјештај против 126 лица.

Он је нагласио да су на подручју Полицијске управе Бањалука 10. фебруара расвјетљена четри кривична дјела против имовине.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Бањалука Раденко Стакић рекао је да је полиција 10. и 11. фебруара на подручју града Бањалука и општина Лакташи, Прњавор и Котор Варош спровела републичку акцију "појачана контрола учесника у саобраћају с акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова".

Стакић је рекао да је током ове акције контролисано 376 возача, од којих је санкционисан и из саобраћаја искључен 151 возач због вожње под утицајем алкохола, што је 40,16 одсто од броја контролисаних.

"У овој акцији слободе је лишено 14 возача због вожње под утицајем алкохола, док је пет возача тестирано на опојну дрогу или лијекове и том приликом је код једног возача утврђено присуство дроге у организму. По другим основама санкционисан је 51 учесник у саобраћају", навео је Стакић.

Он је апеловао на све учеснике у саобраћају да се придржавају Закона о саобраћају Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана