Од недјеље пљускови и грмљавине и пад температуре

Агенције
Од недјеље пљускови и грмљавине и пад температуре

Бањалука - У Републици Српској наредних дана биће сунчано и вруће, док се у недјељу навече и понедјељак очекује појава облачности и пад температуре.

Сутра ће у Српској бити сунчано и вруће, јутро претежно ведро, а током дана сунчано, мјестимично спарно, уз локално малу облачност. Метеоролози указују на висок степен УВ зрачења.

Највиша дневна температура износиће од 31 до 36 степени, локално на сјеверу и југу 37, а на планинама од 28 степени Целзијусових, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Слично вријеме очекује се и у суботу, 15. јуна. Јутро ће бити ведро, током дана сунчано и вруће. И даље ће бити висок индекс УВ зрачења уз локално малу облачност.

На сјевероистоку и југу очекује се тропска ноћ, температура неће пасти испод 20 Целзијуса. Јутарња температура од 16 до 21, а највиша дневна од 32 до 37, на планинама од 28.

У недјељу, 16. јуна јутро ће бити ведро, пријеподне сунчано и вруће. Током дана очекује се јак развој облака нестабилности који ће условити пљускове и грмљавине, прво у јужној половини земље, затим у централном појасу а касније поподне и увече на сјеверу.

Постојаће услови и за непогоде праћене градом. Јутарња температура од 16 до 21, највиша дневна од 31 до 36, на планинама од 29 степени Целзијусових.

У понедјељак, 17. јуна јутро ће бити промјенљиво облачно, још понегдје на сјеверу и истоку заостале грмљавине и пљускови. Пријеподне суво, послијеподне нестабилно с пљусковима и ријеђим грмљавинама.

Према прогнозама метеоролога, доћи ће до јењавања врућина, температура ће бити у паду. Јутарња температура од 15 до 20, на планинама 12, а највиша дневна од 25 до 30, на планинама од 21 степен Целзијусов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана