Од наредне седмице прољетне температуре и престанак сњежних падавина

klix.ba
Од наредне седмице прољетне температуре и престанак сњежних падавина

Сарајево - Сњежне падавине задржаће се у БиХ до уторка када ће услиједити кишни, а потом сунчани период с температурама до 15 степени у централном дијелу земље, а 18 степени на југу.

Облачно вријеме са снијегом у Босни и кишом и снијегом у Херцеговини задржаће се још сутра. У вечерњим сатима доћиће до престанка падавина. Ипак, температуре ће бити ниске, јутарње ће се кретати од -7 до -1, а на југу од 1 до 5, а дневне од 0 до 6, на југу од 4 до 9 степени.


У суботу ће бити нешто хладније, али неће бити јаких падавина. Киша ће падати у Херцеговини, а снијег на југоистоку Босне. Јутарње температуре кретаће се од -8 до -2, на југу од 0 до 4, а дневне температуре биће од 2 до 8, на југу до 11 степени.

Од недјеље ће температуре јутарње и дневне бити више за три степена. У вечерњим сатима очекује се киша, а на планинама снијег.

У нову радну седмицу ући ћемо с облачним временом. Још у понедјељак се очекује слабији снијег на планинама, а у другим дијеловима киша. Значајније промјене у температурама очекују се у уторак, као и престанак падавина.

Према подацима Accuweathera, сунчано вријеме с облацима трајаће током цијеле седмице, а до викенда ће температуре расти до 15 степени, на југу до 18. За почетак априла прогнозирана је киша, али и прољетне температуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана