Obnovljene sobe drugog paviljona SC “Nikola Tesla” i dalje prazne, direktor napušta dom?

nezavisne.com
Obnovljene sobe drugog paviljona SC “Nikola Tesla” i dalje prazne, direktor napušta dom?

Banjaluka - Iako je nova akademska godina na Banjalučkom univerzitetu počela juče, a i završena je obnova drugog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla”, studenti se ipak još nisu uselili u nove sobe jer nisu namještene.

Studenti su negodovali što su i dalje bez smještaja u novim sobama, ali to nije jedino o čemu su juče pričali, jer se spekulisalo i među studentima i među zaposlenima u studentskom domu da je sadašnji direktor Zoran Babić dao ostavku i da odlazi na novo radno mjesto, u jedno ministarstvo.

Zbog čega se studenti nisu uselili u obnovljeni paviljon u predviđenom roku koji je bio do 30. septembra i da li je dao ostavku juče nismo uspjeli da saznamo od Babića uprkos brojnim pozivima. Nije bio ni na radnom mjestu juče kada smo otišli do Studentskog centra “Nikola Tesla” i obišli paviljone.

Na pitanje da li je Zoran Babić eventualno podnio ostavku, iz Ministarstva prosvjete i kulture RS kratko su odgovorili da prema Zakonu o studentskom standardu direktora ustanove studentskog standarda imenuje i razrješava Vlada na osnovu sprovedenog postupka javne konkurencije.

Savan Vujin, potpredsjednik Unije studenata RS, kaže za “Nezavisne” da studenti moraju da se guraju u trećem i četvrtom paviljonu.

“Nabavka namještaja mora da bude završena u toku ove sedmice da bi studenti mogli da se usele u drugi paviljon”, kazao je Vujin.

Prema njegovim riječima, ukoliko se ne riješi ta situacija, Unija studenata RS će sazvati konferenciju na kojoj će tražiti rješenje problema ili smjenu sadašnjeg direktora.

“Ako su Vlada RS i Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedili četiri miliona KM za rekonstrukciju dva paviljona i menze, koji su stradali u nevremenu u decembru prošle godine, očigledno je da je sporan studentski centar i sam izvođač radova čim se studenti ne useljavaju”, kaže Vujin.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla”, rekao je za “Nezavisne” da u paviljonima tri i četiri trenutno ima mjesta.

“Što se tiče drugog paviljona, studenti bi trebalo da se do 16. oktobra usele u nove, modernije sobe”, kazao je Karlica i dodao da imaju takvo obećanje od Uprave ovog doma, te da bi narednih dana sobe u drugom paviljonu trebalo da budu namještene i spremne za studente.

Nikola Vujić, student iz Drvara, kaže da mu smeta gužva koja je prisutna u trećem paviljonu.

“Oni su obećali da će sanacija doma biti završena do septembra, a, evo, i nova akademska godina je počela a mi se nismo uselili u paviljon dva”, kazao je on.

Sa Banjalučkog univerziteta rekli su da je 8. oktobra počela akademska godina i da je, prema nezvaničnim informacijama, pravo upisa u prvu godinu prvog ciklusa ostvarilo oko 2.000 studenata.

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, čestitao je početak akademske godine studentima, profesorima i rukovodstvu visokoškolskih ustanova u RS, posebno brucošima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana