Нови радари на путевима Српске

ATV
Нови радари на путевима Српске

Бањалука - Брзину до 320 километара на сат од петка на путевима Српске контролишу два нова радара која је набавила Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске. Коштали су нешто мање од 200 хиљада марака, а спасиће многе животе, поручује Милија Радовић, директор Агенције.

Дању, ноћу, по киши и снијегу и без присуства полиције радари ће ловити возаче који прекораче дозвољену брзину кретања.

“Оно што бих ја рекао за ова два уређаја је да ће они у наредном периоду спасити заиста много живота на путевима РС, на начин што ће већи број учесника у саобраћају поштовати брзину кретања, а самим тим ће се смањити и број саобраћајних незгода, а и посљедица саобраћајних незгода”, каже Радовић.

МИнистарство унутрашњих послова РС сада има четири радара овог типа која су купљена од средстава прикупљених од регистрације возила. Јавна набавка два радара пресретача који се користе у возилима у покрету већ је завршена, па ће се и они ускоро наћи на путевима Српске, поручују из Агенције за безбједност саобраћаја. МУП Републике Српске иде у корак са најразвијеним земљама у свијету. Набавка дуал радара једна је од најзначајнијих инвестиција, поручују из Фирме МРГ Експорт Импорт.

“Најважније карактеристике овог радара јесу то што је он фер према свим учесницима у саобраћају. За разлику од ласерског радара гдје полиција појединачно зауставља једног по једног возача, овај радар пресијеца пресјек пута и контолише сва возила која прођу до шест саобраћајних трака. Значи, практично, на путевима РС гдје год да га поставите он ће да пресијече цијели пут и да контолише све возаче који туда прођу”, каже Гојко Везмар, представник фирме “МРГ експорт-импорт”.

Конторлама саобраћаја ни ту није крај. Возаче на подрућју Зворника и општине Милићи очекују нова три стационирана радара од сљедећег мјесца. Строже контоле саобраћаја посљедица су већег броја страдалих у саобраћајним несрећама у односу на претходну годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана