Нова одлука зворничког правосуђа: Менаџмент тврди да суд уништава “Алумину”

Срна
Нова одлука зворничког правосуђа: Менаџмент тврди да суд уништава “Алумину”

Зворник - Менаџмент компаније “Алумина” саопштио је јуче да је зворнички Основни суд донио рјешење којим се Фабрика глинице “Бирач” обавезује да “Павгорду” плати више од 122 милиона КМ, а да се извршење овог потраживања спроводи преузимањем привредног друштва “Алумина”.

- Овакве погубне одлуке не карактеришу ни неке од најнеразвијенијих земаља свијета, јер само је зворнички суд у стању да води извршни поступак против стечајне масе, иако је свугде у свијету, па и код нас ово строго забрањено, као и извршни поступак за фиктивна потраживања и залоге - истакнуто је у саопштењу. Ова одлука суда донесена 19. априла, истичу из “Алумине”, дефинитивно води заустављању фабрике, губитку 1.600 радних мјеста, те као таква одмах мора бити опозвана.

У противном, истичу из “Алумине”, радници и менаџмент ће без даљег одлагања предузети радикалне мјере ради заштите фабрике и своје егзистенције “јер нису спремни да трпе безакоње овог приватног суда”. Менаџмент “Алумине” обавијестио је све републичке институције и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика о овом чину “зворничког судије Јелене Тодоровић учињеног на штету 'Бирча', 'Алумине' и Републике Српске, а у корист контроверзне организације окупљене око фочанског 'Павгорда' и локалних моћника”, саопштено је из зворничке компаније.

- Зворнички Основни суд изгледа може да води извршни поступак у случају гдје постоји пресуђена ствар да дуг не постоји, и то од Окружног привредног суда у Бијељини, Вишег привредног суда у Бањалуци и Врховног суда Републике Српске - истакао је менаџмент “Алумине”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана