Nikoljdanska priredba u Zavodu “Dr Miroslav Zotović”: Pjesmom i glumom donijeli magiju

Milijana Latinović
Nikoljdanska priredba u Zavodu “Dr Miroslav Zotović”: Pjesmom i glumom donijeli magiju

Banjaluka - Putujući oko svijeta u ulogama dobrih vila, anđela, Romea i Julije, mališani koji borave u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” juče su na tradicionalnoj nikoljdanskoj priredbi zagrijali srca publike, koja je gromoglasnim aplauzom nagradila njihovo glumačko umijeće i recitacije.

Djevojčice i dječaci koji se rehabilituju na Dječijem odjeljenju u zavodu uz pomoć vaspitača i podršku drugara iz banjalučke Osnovne škole “Aleksa Šantić” pripremili su bogat program povodom praznika Svetog Nikole, a tema manifestacije bila je “Put oko svijeta”. Odjeveni u šarene kostime, u okićenoj prostoriji, ovi hrabri mališani pjesmama su donijeli magiju na scenu i izmamili osmijehe roditeljima, bakama, djedovima, zdravstvenim radnicima i brojnim gostima koji su uživali u njihovim nastupima.

- Nema mjesta gdje ne stižeš, svrati bar na čas, uvijek svojim poklonima obraduješ nas. Snježne staze nek te dobro paze, dođi nam što prije, dobri Djeda Mraze - uglas su pjevali.

Uzbuđenje zbog nastupa nije krila devetogodišnja Anastasija Pljevaljčić koja se publici predstavila u pet uloga.

- Glumim Juliju, anđela, djevojčicu, zečicu i Ruskinju. Sve uloge su mi podjednako drage. Uživala sam vježbajući sa drugarima - rekla je Anastasija.

Sva djeca koja borave na Dječijem odjeljenju u zavodu učestvovala su u pripremi priredbe u skladu sa svojim mogućnostima.

- Glumim svetog Nikolu, Romea i bika. Uz mnogo truda i učenja sve sam savladao - rekao je Kristijan Ignjić (13) i dodao da praznik Sveti Nikola za njega predstavlja veliku radost.

Vaspitačica Renata Panić istakla je da su djeca uzbuđena, vesela i raduju se praznicima.

- Pomogli smo im da izaberu baš onu ulogu u kojoj će najbolje moći da pokažu sve svoje potencijale i talenat. U programu učestvuje 15 mališana iz zavoda. Ovogodišnja tema je “Put oko svijeta”, a glumeći razne likove djeca su pokušala da dočaraju zanimljivosti iz brojnih zemalja - rekla je Panićeva i dodala da na Dječijem odjeljenju boravi 60 mališana. 

Stručna saradnica za odnose s javnošću zavoda Tanja Mandić-Đokić istakla je da je nikoljdanska priredba svake godine nova prilika da budu podržana djeca sa invaliditetom.

- Ovaj put želimo da pošaljemo poruku o mogućnostima upotrebe robotske tehnologije u rehabilitaciji djece sa poremećajima kretanja, što je i tema ovogodišnje kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima” koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice RS Željke Cvijanović - kaže Mandić-Đokić.

Direktor Zavoda “Dr Miroslav Zotović” Goran Talić pozdravio je mališane i goste sa željom da im nastupajući praznici donesu radost i blagostanje.

Paketići

Oduševljenje mališana koji se rehabilituju u Zavodu “Dr Miroslav Zotović” izmamili su brojni paketići koje su obezbijedile gradske i republičke institucije.

Dodjela poklona upriličena je u igraonici na Dječijem odjeljenju nakon priredbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana