Никољданска приредба у Заводу “Др Мирослав Зотовић”: Пјесмом и глумом донијели магију

Милијана Латиновић
Никољданска приредба у Заводу “Др Мирослав Зотовић”: Пјесмом и глумом донијели магију

Бањалука - Путујући око свијета у улогама добрих вила, анђела, Ромеа и Јулије, малишани који бораве у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” јуче су на традиционалној никољданској приредби загријали срца публике, која је громогласним аплаузом наградила њихово глумачко умијеће и рецитације.

Дјевојчице и дјечаци који се рехабилитују на Дјечијем одјељењу у заводу уз помоћ васпитача и подршку другара из бањалучке Основне школе “Алекса Шантић” припремили су богат програм поводом празника Светог Николе, а тема манифестације била је “Пут око свијета”. Одјевени у шарене костиме, у окићеној просторији, ови храбри малишани пјесмама су донијели магију на сцену и измамили осмијехе родитељима, бакама, дједовима, здравственим радницима и бројним гостима који су уживали у њиховим наступима.

- Нема мјеста гдје не стижеш, сврати бар на час, увијек својим поклонима обрадујеш нас. Сњежне стазе нек те добро пазе, дођи нам што прије, добри Дједа Мразе - углас су пјевали.

Узбуђење због наступа није крила деветогодишња Анастасија Пљеваљчић која се публици представила у пет улога.

- Глумим Јулију, анђела, дјевојчицу, зечицу и Рускињу. Све улоге су ми подједнако драге. Уживала сам вјежбајући са другарима - рекла је Анастасија.

Сва дјеца која бораве на Дјечијем одјељењу у заводу учествовала су у припреми приредбе у складу са својим могућностима.

- Глумим светог Николу, Ромеа и бика. Уз много труда и учења све сам савладао - рекао је Кристијан Игњић (13) и додао да празник Свети Никола за њега представља велику радост.

Васпитачица Рената Панић истакла је да су дјеца узбуђена, весела и радују се празницима.

- Помогли смо им да изаберу баш ону улогу у којој ће најбоље моћи да покажу све своје потенцијале и таленат. У програму учествује 15 малишана из завода. Овогодишња тема је “Пут око свијета”, а глумећи разне ликове дјеца су покушала да дочарају занимљивости из бројних земаља - рекла је Панићева и додала да на Дјечијем одјељењу борави 60 малишана. 

Стручна сарадница за односе с јавношћу завода Тања Мандић-Ђокић истакла је да је никољданска приредба сваке године нова прилика да буду подржана дјеца са инвалидитетом.

- Овај пут желимо да пошаљемо поруку о могућностима употребе роботске технологије у рехабилитацији дјеце са поремећајима кретања, што је и тема овогодишње кампање “С љубављу храбрим срцима” која се организује под покровитељством предсједнице РС Жељке Цвијановић - каже Мандић-Ђокић.

Директор Завода “Др Мирослав Зотовић” Горан Талић поздравио је малишане и госте са жељом да им наступајући празници донесу радост и благостање.

Пакетићи

Одушевљење малишана који се рехабилитују у Заводу “Др Мирослав Зотовић” измамили су бројни пакетићи које су обезбиједиле градске и републичке институције.

Додјела поклона уприличена је у играоници на Дјечијем одјељењу након приредбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана