Нема приватизације телеком оператера у ФБиХ

Срна
Нема приватизације телеком оператера у ФБиХ

Сарајево - Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ усвојила је данас План и програм рада Агенције за приватизацију за ову годину, којим није предвиђена приватизација телеком оператера.У саопштењу из Владе ФБиХ наводи се да информације које су се појавиле у медијима у вези са дубинском анализом као искључивим инструментом продаје телекома представљају искључиво спекулације.

"Да би уопште било приступљено приватизацији било којег привредног друштва, морају постојати правни и формални предуслови за то, а основни је да је таква приватизација предвиђена Планом приватизације, што за телекоме дефинитивно није случај", додаје се у саопштењу.


Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић информисао је федералну Владу о активностима у вези са дубинском анализом телеком оператера, чији је циљ да процијени пословни потенцијал ових компанија, те да Влади, као њиховом већинском власнику, обезбиједи квалитетне информације за доношење одлука.

Терминским планом провођења ове анализе планирано је да Влади ФБиХ извјештај буде достављен до краја септембра 2018. године.

У саопштењу се додаје да је пројектним задатком предвиђено да извјештај предложи препоруке за побољшање пословања, што може укључивати различите опције - од реструктурисања, побољшања продуктивности, до побољшања корпоративног управљања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана