Nedovoljna ulaganja u osavremenjavanje proizvodnje u Tesliću

Slika: Mirjanić
Nedovoljna ulaganja u osavremenjavanje proizvodnje u Tesliću

Teslić - Šumsko gazdinstvo “Borja” dobro posluje, ali nezadovoljan sam malim ulaganjem u osavremenjavanje proizvodnje, rekao je juče ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić u Tesliću.

On je naglasio da očekuje normalizaciju stanja u isporuci dovoljne količine drvnih sortimenata.

- Gazdinstvo dosta dobro posluje i ima još prostora da unaprijedi poslovanje i poveća akumulaciju, a time obezbijedi i znatan dio sredstava za dalju reprodukciju i unapređenje u razvojnom smislu gazdinstva u cjelini - rekao je Mirjanić, koji je razgovarao sa direktorima “Borje”, drvoprerađivačkog preduzeća “Nova Borja” i hemijske industrije “Destilacija”.

Mirjanić je najavio da će za nekoliko dana biti utvrđeno koliko će do kraja godine preduzeće “Nova Borja” dobiti sirovina, kako bi već u idućoj godini imalo stabilno snabdijevanje sortimentima. Kada je riječ o “Destilaciji”, Mirjanić je istakao da isporuka ugovorenih drvnih sortimenata ovom preduzeću nije zadovoljavajuća, jer od ugovorenih 96.000 metara kubnih sirovine sa 16 šumskih gazdinstava, za osam i po mjeseci realizovano je svega 43 odsto, odnosno do kraja godine 70 odsto. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana