Наредних дана облачно, прохладно и углавном суво

Срна
Наредних дана облачно, прохладно и углавном суво

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити облачно, прохладно и углавном суво вријеме, а понегдје су могући снијег и киша.

Снијег се може очекивати у вишим, а слаба киша у нижим предјелима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Ујутро ће бити падавина у источним предјелима, од ниске и високе Херцеговине, преко Сарајевско-романијске регије, Подриња до Семберије.

Tоком дана очекује се престанак падавина у већини предјела, а једино ће на крајњем југоистоку и југу послије подне поново бити слабих падавина.

Очекује се слаб до умјерен вјетар промјенљивог смјера, а у Херцеговини јужни и југозападни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од минус два до три, у вишим предјелима на западу око минус пет, а највиша дневна од нула до девет, у вишим предјелима од минус два.

Температура у 13.00 часова: Мраковица, Бјелашница минус четири, Кнежево, Мањача, Клековача, Иван Седло минус два, Чемерно, Крупа на Уни, Мајевац, Ливно нула, Шипово, Бихаћ, Градачац, Тузла, Рибник, Соколац и Сребреница један, Брчко, Бугојно, Сански Мост, Мљечаница, Источно Сарајево, Сарајево, Нови Град, Бањалука, Бијељина и Добој два, Србац, Гацко, Приједор три, Невесиње, Груде и Широки Бријег четири, Рудо, Фоча, Мостар пет, Билећа седам, Требиње девет, Неум 13 степени Целзијусових.

У понедјељак, 21. јануара, јутро ће бити промјенљиво облачно и прохладно, с маглом око ријека и у котлинским предјелима, али и могућношћу за слабо провијавање снијега понегдје, а на југу са слабом кишом. Промјенљиво вријеме остаје и током дана.

Јутарња температура од минус три до два, у вишим предјелима минус осам, а највиша дневна од минус један до четири, на југу до седам, а у вишим предјелима око минус три.

У уторак, 22. јануара, јутро ће бити претежно облачно, суво и хладно, с маглом око ријека и у котлинским предјелима, али и могућношћу за слабо провијавање снијега у планинама на истоку. На југу промјенљиво облачно.

Промјенљиво вријеме остаће и током дана и биће за пар степени хладније него претходни дан.

Јутарња температура од минус пет до нула, у вишим предјелима око минус 10, а Највиша дневна од минус један до три, на југу до шест, а у вишим предјелима око минус четири степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана