Najluđa noć na trgovima uz muziku i vatromet

 Najluđa noć na trgovima uz muziku i vatromet 28.12.2017 15:28 | Anita Janković-Rečević, dopisnici

Banjaluka - Brojne lokalne zajednice u Srpskoj za svoje građane i turiste organizovaće doček Nove godine na otvorenom, a za zabavu na gradskim trgovima mahom će biti zaduženi lokalni bendovi i muzičari, dok će rijetki imati priliku da godinu na izmaku isprate uz regionalne zvijezde.

Da bi upotpunile novogodišnju čaroliju, lokalne zajednice pripremaju i raskošne vatromete u ponoć, a biće služeni i topli napici. 

Najveća proslava biće u gradu na Vrbasu, gdje će novogodišnja zabava trajati tri dana. Prvi veliki koncert na Trgu Krajine planiran je za 30. decembar kada će Banjalučane i sve turiste zabavljati Sergej Ćetković i Ivana Peters. U najluđoj noći nastupiće Lukijan Ivanović, "Leksington bend" i Nikola Rokvić, dok će prvog dana nove godine pjevati Toni Cetinski i Dženan Lončarević.

Proslava Nove godine biće organizovana i na gradskom trgu u Trebinju, a Hercegovci će uživati u obradama lokalnog benda "Krugovi u žitu" i "Blah Blah benda" iz Beograda. 

Na gradskom trgu, uz muzički program, kuvano vino i vatromet Novu, 2018. godinu dočekaće i Fočaci. 

- Za doček Međunarodne nove godine nastupiće bend "Majstorsi" iz Istočnog Sarajeva, a za Srpsku novu godinu ansambl "Boemi" iz Užica - rečeno je u opštini Foča.

I Prijedorčani će imati priliku da Novu godinu dočekaju na malom gradskom trgu uz prigodan program. Građanima će služiti tople napitke, a tačno u ponoć biće priređen vatromet. U ovom potkozarskom gradu neće izostati ni doček Dječije nove godine koji je planiran sutra.

Brčaci koji izađu na Trg mladih u Novu godinu će uploviti sa Željkom Samardžićem, a nakon dužeg vremena i stanovnici Kotor Varoša imaće priliku da novogodišnju noć dočekaju na otvorenom uz bogat kulturno-zabavni program, besplatne tople napitke i vatromet.

U zabavnom dijelu programa posjetioce će zabavljati lokalni estradni umjetnici i bendovi, folklorni ansambl "Kotor Varoš" i ansambl "Žubor", dok će zvijezda večeri biti Lukijan Ivanović koji će Kotorvarošane uvesti u novu godinu.

Proslavu Nove godine organizuje i opština Prnjavor, a građane koji se odluče da novogodišnju noć dočekaju na Trgu srpskih boraca u ovoj opštini zabavljaće domaći bend.

- U ponoć je planiran novogodišnji vatromet, a okupljenim građanima biće služeni čaj i vino. Za organizaciju dočeka biće izdvojeno oko 6.000 KM - istakli su iz ove opštine.  

Semberci, nažalost, ni ove godine neće imati priliku da najluđu noć dočekaju na gradskom trgu.

- Organizovaćemo proslavu Badnje večeri sa prazničnim bogosluženjem, litijom od crkve Svetog Đorđa do platoa ispred zgrade Gradske uprave, nalaganjem badnjaka i narodnim veseljem - rekli su u Gradskoj upravi Bijeljine.

Dočeka na otvorenom neće biti ni u Doboju i Gradišci.

- Već nekoliko godina ne organizujemo doček, a razlog je slabo interesovanje građana. Međutim, ove godine kao i lani, imamo "Zimski grad" na platou ispred Kulturnog centra. Građani imaju priliku da uživaju u posebnoj scenografiji i klizalištu sa prirodnim ledom - naveli su u opštinskoj upravi u Gradišci.

Organizovani doček Međunarodne nove godine izostaće i u Srpcu zbog teške finansijske situacije.

Dječija nova godina

U Banjaluci će doček Dječije nove godine biti organizovan 31. decembra na Trgu Krajine, u okviru manifestacije "Zimzograd". Program koji počinje u 11 časova upotpuniće Dječiji hor "Vrapčići", Vokalni atelje "Mama voks" i Djeda Mraz, a najmlađi će Novu godinu u najvećem gradu Srpske simbolično dočekati uz odbrojavanje sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem. "Zimska čarolija" za najmlađe donosi nekoliko radionica, dosta pjesme i plesa, ali i nagrade. Nagradna igra "Osvoji sanke" biće organizovana u subotu na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS od 12 do 14 časova. Pravo učešća imaju sva djeca koja donesu crtež na temu "Zimska čarolija".

M. V.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica