Na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci stigla samo prijava Gajanina

D. S.
Na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci stigla samo prijava Gajanina

Banjaluka - Na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci do petka, kada je i zatvoren, stigla je samo prijava profesora Radoslava Gajanina, koji je trenutno vršilac dužnosti rektora ove visokoškolske ustanove.

Potvrdio je to predsjednik Komisije za izbor rektora banjalučkog Univerziteta Luka Kecman i dodao da će u obzir biti uzete i prijave koje poštom stignu u ponedjeljak.

- Kandidaturu profesora Gajanina podržao je veliki broj saradnika, prije svega prorektora, članova Senata i dekana, koji su u njemu prepoznali čovjeka sa ozbiljnim namjerama - kazao je Kecman.

Dodao je da će sjednica Senata, na kojoj bi trebalo da bude donesena konačna odluka, biti zakazana u roku od 15 dana od zaključenja konkursa.

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić rekao je da je konkurs za izbor prvog čovjeka ove ustanove raspisan 24. februara, a biće otvoren 15 dana.

Pašalić i Gajanin su na mjesta v.d. rektora postavljeni prošle godine nakon što su njihovi prethodnici podnijeli ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana